pirmadienis, lapkričio 14, 2016

Kuo skiriasi plyta nuo "eismas draudžiamas"

Draudžiamoji trijulė.
Kuo skiriasi šie ženklai, ilgą laiką man buvo mįslė. Bet man rodos pradedu suprasti. Tai noriu tuo supratimu pasidalinti.


Draudžiama įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą. Šitas yra pats griežčiausias. Jį pamatęs, turėtum įsivaizduoti, kad priešais tave mūrinė siena. Jokiu būdu negali ten važiuoti. Nesvarbu, gyveni ten ar keleivius veži. Jis paprastai naudojamas "uždaryti" vienpuses gatves, kad žmonės prieš eismą nepradėtų važiuoti, arba gatvę paverčia pėsčiųjų gatve po darbo valandų, taip kaip padaryta gedimino prospekto pradžioje Vilniuje.


Draudžiamas transporto priemonių eismas, išskyrus maršrutinį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones. Šiek tiek švelnesnis draudimas nei plyta. galima važiuoti neįgaliesiems. Bet priešingai nei plyta, labai tikėtina, kad tai nėra vienpusė gatvė ir eismas yra draudžiamas toje gatvėje iš visų pusių. Šis ženklas draudžia važiuoti net jei veži prekes ar gyveni toje gatvėje. Todėl šis ženklas naudojamas rečiau nei "draudžiamas motorinių  transporto priemonių eismas".


Draudžiamas motorinių transporto priemonių, traktorių ir savaeigių mašinų eismas, išskyrus mopedus, motociklus be priekabų, maršrutinį, aptarnaujantįjį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones. Šis ženklas labiausiai paplitęs ir mažiausia apribojantis. Jis negalioja taksistams, kurie veža keleivius, gyventojams kuriems reikia iki namų privažiuoti, taip pat aptarnaujančiam personalui kuris veža prekes. Šio ženklo šalutinis efektas yra tas, kad kažkodėl jis leidžia motociklų eismą. Dėl ko aš visai nepykstu, bet manau, kad čia šalutinis efektas, o ne užmanymas.

O pabaigai vilniečiams aktuali nuotrauka, kuri jau kurį laiką man neduoda ramybės. Pagal aukščiau surašytus paaiškinimus, kaip galvojate, ar galėčiau kurią dieną po darbo, tarkim aštuntą ateiti su draugais futbolą pažaisti gedo prospekte? Gal kas norėtų prisijungti?


1 komentaras:

  1. Išskyrus maršrutinius - tai tuos, kurie mieste važiuoja maršrutu, taip? :) Na nes ne taip seniai važiavau tarpmiestiniu autobusu - http://118.15min.lt/transporto-tvarkarasciai/paieska/radviliskis-siauliai - kuris sau ramiai pravažiavo pro draudžiamą ženklą :)) Tai taip ir nesupratau, kas čia įvyko.

    AtsakytiPanaikinti